Veel gestelde vragen voor woningzoekers

1. Werken jullie met wachtlijsten / puntensystemen?
Nee, Tameling Verhuur werkt niet met wachtlijsten of puntensystemen. In theorie is het mogelijk dat u zich vandaag inschrijft en morgen een woning huurt.

2. Is een inschrijving verplicht?
Ja, een inschrijving is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van onze diensten. Bij een inschrijving kunt u uw woonwensen opgeven, wij filteren uw wensen met het nieuw binnenkomende woningaanbod en houden u hiervan per e-mail op de hoogte. Uiteraard kunt u ook zelf het woningaanbod op de website bekijken en een reactie plaatsen om een bezichtiging aan te vragen. Naar aanleiding van uw reactie zullen wij een afspraak met u maken voor het bezichtigen van de woonruimte die u wenst.

3. Kan ik ook ‘s avonds bezichtigen?
Het kantoor van Tameling Verhuur is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur, maar wij beperken ons daarbij niet tot deze tijden. Het bezichtigen van een huurwoning wordt altijd ingepland op een tijdstip dat het u uitkomt, op afspraak is het mogelijk om ook na 17.00 uur te bezichtigen. Bij de bezichtiging is altijd een verhuurmakelaar van Tameling Verhuur aanwezig om u te voorzien van alle informatie over de betreffende huurwoning.

4. Wat zijn de kosten voor het huren van een woning?
- De waarborgsom welke in de meeste gevallen gelijk staat aan 1 maandhuur, deze krijgt u geretourneerd aan het einde van de huurperiode indien de woning door u wordt opgeleverd zoals afgesproken.
- Indien het huurcontract de eerstvolgende maand in gaat, betaald u tevens de eerste maandhuur.

5. Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Bij ondertekening van de huurovereenkomst vragen wij direct het totale bedrag (zie punt 4) aan ons over te maken.