Veel gestelde vragen voor huurders

1. Hoe betaal ik mijn huur
Vanaf de ingangsdatum van uw huurovereenkomst betaalt u huur aan de verhuurder. U betaald de huur altijd vooraf, voor de 1e dag van de volgende maand. De eerste keer dat u huur moet betalen gaat de betaling via Tameling Verhuur. Daarna maakt u de huur maandelijks over naar de eigenaar. U kunt uw huur betalen door een periodieke betalingsopdracht bij uw bank af te sluiten, de huur wordt dan elke maand op dezelfde datum van uw rekening afgeschreven.

2. Ik ga een half jaar naar het buitenland, kan ik mijn woning onderverhuren?
Theoretisch gezien is onderverhuur zonder toestemming van de eigenaar niet toegestaan. Tameling Verhuur echter wel opties om de woning tijdelijk te verhuren, wij verzoeken u hierover contact met ons op te nemen.

3. Hoe kan ik mijn huur opzeggen?
Als u een woning huurt en de huurovereenkomst wilt opzeggen dient u rekening te houden met het de opzegtermijn zoals in de huurovereenkomst staat beschreven. Hiernaast dient u ook de voorwaarden in de huurovereenkomst in acht te nemen, zoals bijvoorbeeld een minimale huurperiode en bijzondere clausules. Ook bij contracten met een maximale huurperiode dient er altijd een opzegging te worden gedaan. Er zijn 2 manieren om de huur op te zeggen;

  •  U kunt langskomen op het kantoor van Tameling Verhuur, waar u samen met een medewerker een huuropzeggingformulier invult en ondertekend. Het voordeel is dat u meteen akkoord heeft op uw huuropzegging en alles binnen 10 minuten is geregeld.
  • U kunt een aangetekende brief sturen naar Tameling Verhuur waarin u aangeeft de huur op te willen zeggen. Wij hebben dan de volgende informatie van u nodig;

- naam huurder;
- het huuradres;
- telefoonnummer huurder;
- datum van opzegging
- handtekening huurder
- met ingang van de dag waarop een nieuwe betaalperiode aanvangt en
- met inachtneming van de opzegtermijn zoals in uw huurcontract beschreven

4. Waar kan ik terecht met mijn klachten?
U kunt van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur bellen naar Tameling Verhuur met uw klachten. Indien nodig kunt u een reparatieverzoek op de website achterlaten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

5. Wanneer krijg ik mijn waarborgsom terug?
Wanneer u de huurwoning verlaat en deze in goede staat achterlaat, dan hoort u de borg terug te krijgen. Betaalde u uw huur via Tameling Verhuur, dan zullen wij uw waarborgsom terugstorten in de maand nadat u uw woning officieel heeft verlaten. Betaalde u uw huur aan de eigenaar, dan zal de eigenaar uw waarborgsom naar u terugstorten, indien u hierover vragen heeft kunt u hierover het best contact opnemen met de eigenaar.