Snel zoeken

Ga je op vakantie? Denk aan deze tips!

Als je een tijdje van huis weg bent, is het verstandig om er voor te zorgen dat je woning er bewoond uit ziet en dat je zorgeloos kunt vertrekken. De tips van Tameling Verhuur helpen je hierbij:

1. Veiligheid en Beveiliging

  • Sluit alle deuren en ramen goed af: Controleer grondig of alle ramen en deuren correct gesloten en vergrendeld zijn voordat je vertrekt. Dit is essentieel om inbraak te voorkomen.
  • Gebruik timers voor verlichting: Installeer timers op je lampen om ze op verschillende tijdstippen automatisch aan en uit te laten gaan. Dit creëert de illusie dat er mensen thuis zijn, wat potentiële indringers kan afschrikken.

2. Buurtpreventie

  • Vertrouwde buur inschakelen: Vraag een buur die je vertrouwt om een oogje in het zeil te houden tijdens je afwezigheid. Ze kunnen mogelijke verdachte activiteiten melden en zelfs je post verzamelen om te voorkomen dat deze zich ophoopt, wat kan suggereren dat niemand thuis is.


3. Energie-efficiëntie

  • Schakel niet-noodzakelijke apparaten uit: Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat alle niet-essentiële elektrische apparaten zijn uitgeschakeld en dat de stekkers uit het stopcontact zijn getrokken. Dit helpt niet alleen om energie te besparen, maar vermindert ook het risico op brand door onbedoeld gebruik van elektronica.


4. Zorg voor Planten en Huisdieren

  • Regel verzorging voor planten en huisdieren: Als je planten of huisdieren hebt, maak dan afspraken met een vriend, familielid of buur om voor ze te zorgen tijdens je afwezigheid. Regelmatige verzorging zorgt ervoor dat alles in goede staat blijft en je huis er bewoond uitziet.


5. Documentatie en Voorbereiding

  • Maak een checklist: Voor vertrek, maak een gedetailleerde checklist van alle taken die moeten worden uitgevoerd om je woning veilig en goed onderhouden achter te laten. Controleer alles grondig voordat je vertrekt om onaangename verrassingen te voorkomen.


Met deze tips ben je goed voorbereid om je woning veilig en goed onderhouden achter te laten tijdens je vakantie of afwezigheid. Door deze eenvoudige maar effectieve voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je met een gerust hart genieten van je tijd weg, wetende dat alles goed geregeld is.