Snel zoeken

Interview met Tameling Verhuur - Úw verhuurmakelaar in Katwijk e.o.

Heeft u interesse wat Tameling Verhuur voor u kunt betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@tamelingverhuur.nl of via 071-4017695. Wij staan u graag te woord!

Tameling Verhuur: ‘We zijn experts in het verhuren van woningen’

Danny Tameling ontdekte in 2014 dat er behoefte was aan huurwoningen en het beheer ervan en begon een eigen verhuurkantoor. 'In de afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot marktleider in Katwijk met een portefeuille van ruim 500 woningen die we succesvol verhuren en beheren. Een interview met Danny & Marijke Tameling.


“We zijn in 2004 in een nichemarkt gestapt”, zegt Danny Tameling. “Het verhuren en beheren van woningen is best lastig. Wat wij doen is: we treden op als intermediair tussen huurders en verhuurders. Enerzijds zoeken we betrouwbare huurders die zorgvuldig met de woning omgaan en hun financiële verplichtingen nakomen. Anderzijds beheren we de huurwoningen namens de eigenaren, bijvoorbeeld voor verhuurders die in het buitenland verblijven. Het is niet moeilijk om zelf een huis te verhuren, maar er zitten juridische haken en ogen aan en op het moment dat het beheer van huurwoningen je werk wordt, heeft dat belastingtechnische gevolgen. Wij voorkomen dat mensen in allerlei valkuilen stappen.”    

Groot aanbod

Anno 2024 beheert het bedrijf van Danny Tameling zo’n 200 huurwoningen namens de verhuurders en heeft het de beschikking over in totaal 500 woningen waar mensen die een huis zoeken, bijvoorbeeld expats van ESA-ESTEC, ondergebracht kunnen worden. Danny: “Omdat ons aanbod zo groot is, kunnen huurders die na verloop van tijd een grotere woning nodig hebben, gemakkelijk doorstromen.”

Wat is de kracht van Tameling Verhuur? Marijke Tameling: “We hebben ons de afgelopen jaren echt gespecialiseerd in het beheer van huurwoningen. We zijn de enige verhuurmakelaar in Katwijk. Daardoor kennen we de markt goed. Huiseigenaren bellen ons bovendien regelmatig voor advies over het verhuren van hun huis en de regelgeving die daarbij hoort. Men ziet ons als experts en dat bewijst dat we veel ervaring hebben opgebouwd.”  

Gestage groei

Het eenmansbedrijf van Danny Tameling is de afgelopen tien jaar gegroeid en telt nu vier medewerkers: Danny zelf, huurmakelaar Marijke, officemanager Jana van Dijk en assistent-makelaar Anne Kralt, waarbij Danny en Jana vooral achter de schermen actief zijn terwijl Marijke en Anne de contacten onderhouden met de huurders. 

Het beheer van de huurcontracten is gedigitaliseerd door Danny. Het heeft geleid tot een gestage groei van het bedrijf, dat vier jaar geleden vanuit Valkenburg verhuisde naar een groter pand aan de Heerenweg in ’t Heen. 

Verder kijken

Maar Danny en Marijke kijken verder. Een verdere autonome groei staat op het verlanglijstje, maar ook voor het overnemen van een vastgoedportefeuille staan ze open. Tegelijkertijd hebben ze ook de eerste schreden gezet op de vakantiehuizenmarkt met de aankoop van twee chalets in Italië. Maar het allerbelangrijkste vinden ze om met goed personeel een loyaal klantenbestand van dienst te zijn. 

Danny en Marijke afsluitend: “We doen ons werk met veel plezier en vanuit ons hart. We doen wat we goed kunnen en daar plukken we de vruchten van: 2023 was een goed jaar. Graag gaan we op deze manier verder de komende jaren.”